Кораб на руските ВМС се доближил до база на САЩ

stat
04:53  |  16 февруари 2017 | По света / Редактор Николай Големанов / обновено преди 41 минути
Разузнавателен кораб от серията ”Проект 860”, от която е и ”Виктор Леонов”
Сн.: Wikimedia

Разузнавателният кораб на Военноморския флот на Русия "Виктор Леонов" се намира недалеч от база на подводници на американските ВМС в щата Кънектикът.
Това съобщи вчера телевизия "Фокс нюз", цитирана от ТАСС и БТА.

Във вторник корабът е бил забелязан в международни води край източното крайбрежие на САЩ, а вчера се доближил с 64,4 километра.

Руският кораб не е навлизал в териториалните води на САЩ и се намира в режим на патрулиране, уточняват източници на американския тв канал.

"Виктор Леонов", припомня "Фокс нюз", за последно се е появявал край бреговете на САЩ през април 2015 г.

По оценка на американски военни този тип кораби служат за прехващане на радиосъобщения, различни видове комуникации и за изучаване на параметри на сонари.

Напоследък отново зачестиха американски съобщения за действия от руска страни, които могат да се тълкуват като носещи военна заплаха.

Информацията за плаването на "Виктор Леонов" е трета за един ден - сряда. Вчера бе съобщено първо за близко прелитане на изтребители над военен кораб на САЩ в Черно море, после за неуточнено разполагане на крилати ракети.


Последно в По света


28 г. след Голямата екскурзия раздорът е между мюсюлманите

През май 1989 г. започва една от най-големите изселнически кампании в историята, останала известна като Голямата разходка - на българските мюсюлмани към Турция.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Можем ли да намалим катастрофите по пътищата? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?