Кораб на руските ВМС се доближил до база на САЩ

stat
04:53  |  16 февруари 2017 | По света / Автор Николай Големанов /  
Разузнавателен кораб от серията ”Проект 860”, от която е и ”Виктор Леонов” Разузнавателен кораб от серията ”Проект 860”, от която е и ”Виктор Леонов”
Сн.: Wikimedia

Разузнавателният кораб на Военноморския флот на Русия "Виктор Леонов" се намира недалеч от база на подводници на американските ВМС в щата Кънектикът.
Това съобщи вчера телевизия "Фокс нюз", цитирана от ТАСС и БТА.

Във вторник корабът е бил забелязан в международни води край източното крайбрежие на САЩ, а вчера се доближил с 64,4 километра.

Руският кораб не е навлизал в териториалните води на САЩ и се намира в режим на патрулиране, уточняват източници на американския тв канал.

"Виктор Леонов", припомня "Фокс нюз", за последно се е появявал край бреговете на САЩ през април 2015 г.

По оценка на американски военни този тип кораби служат за прехващане на радиосъобщения, различни видове комуникации и за изучаване на параметри на сонари.

Напоследък отново зачестиха американски съобщения за действия от руска страни, които могат да се тълкуват като носещи военна заплаха.

Информацията за плаването на "Виктор Леонов" е трета за един ден - сряда. Вчера бе съобщено първо за близко прелитане на изтребители над военен кораб на САЩ в Черно море, после за неуточнено разполагане на крилати ракети.
Последно в По света


Радев обречен да трупа точки

Първите 12 месеца на президента Румен Радев показват устойчиви нива на доверие от около 60% и на недоверие – около и под 30%.