Кораб на руските ВМС се доближил до база на САЩ

stat
04:53  |  16 февруари 2017 | По света / Редактор Николай Големанов / обновено преди 63 минути
Разузнавателен кораб от серията ”Проект 860”, от която е и ”Виктор Леонов”
Сн.: Wikimedia

Разузнавателният кораб на Военноморския флот на Русия "Виктор Леонов" се намира недалеч от база на подводници на американските ВМС в щата Кънектикът.
Това съобщи вчера телевизия "Фокс нюз", цитирана от ТАСС и БТА.

Във вторник корабът е бил забелязан в международни води край източното крайбрежие на САЩ, а вчера се доближил с 64,4 километра.

Руският кораб не е навлизал в териториалните води на САЩ и се намира в режим на патрулиране, уточняват източници на американския тв канал.

"Виктор Леонов", припомня "Фокс нюз", за последно се е появявал край бреговете на САЩ през април 2015 г.

По оценка на американски военни този тип кораби служат за прехващане на радиосъобщения, различни видове комуникации и за изучаване на параметри на сонари.

Напоследък отново зачестиха американски съобщения за действия от руска страни, които могат да се тълкуват като носещи военна заплаха.

Информацията за плаването на "Виктор Леонов" е трета за един ден - сряда. Вчера бе съобщено първо за близко прелитане на изтребители над военен кораб на САЩ в Черно море, после за неуточнено разполагане на крилати ракети.


Последно в По света


Ало-измами: Защо държавата я няма

В събота, 22 юли, 80-годишна жена от Стара Загора повярва на телефонен измамник и, "за да помогне на полицията", хвърли от терасата 2100 евро и златни накити.