Зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова също смята, че оставката може да е факт след заседанието на правителството.

Политическите консултации в Народното събрание, на които трябваше да се договори програмата за седмицата на депутатите, се провалиха заради отсъствието на ГЕРБ.

Мая Манолова потвърди, че левицата ще влиза в пленарната зала в дните за заседания до 5 август, когато трябва да се разпусне 42-то Народно събрание, за да може, според споразумението при президента, предсрочните избори да бъдат на 5 октомври.

По план в сряда парламентът трябва да обсъжда актуализацита на бюджета на Здравната каса.

Зам.-председателят на парламента Алиосман Имамов от ДПС заяви, че очаква Народното събрание да не работи оттук нататък и да има заседание само заради оставката на Министерския съвет.

Ще влезем в пленарна зала единствено и само при гласуване на оставката на кабинета, заяви по-късно Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Лиляна Павлова уточни, че позицията на ГЕРБ е била заявена от зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева в разговор с Михаил Миков.

"Имахме желание да актуализираме бюджета и на НЗОК, и на държавата, но се стигна до прецедент, в който мандатоносителят бламира собственото си правителство", коментира Десислава Атанасова.

Вчера в. "24 часа" цитира източник от БСП, според който премиерът Пламен Орешарски ще подаде оставката на правителството в четвъртък.

Държавният глава Росен Плевнелиев пък обяви, че служебното правителство ще бъда излъчено навреме, а целите и приоритетите, които ще следва в работата си то, ще бъдат оповестени на 5 август.


АНКЕТА: Ще има ли оставка на кабинета тази седмица?