”Денят започва” с (висока) уеб култура

stat
13:00  |  23 януари 2018 | Общество / Редактор Таня Тодорова /  
Владимир Жеглов, основател на Дир.бг, почетен член на журито на конкурса Владимир Жеглов, основател на Дир.бг, почетен член на журито на конкурса
Сн.: Павлин Даскалов, Dir.bg

Конкурсът Web Report за чиста журналистика: Стъпка назад към истината, крачка напред към промяната” беше представен в “Денят започва с култура” по БНТ.
Конкурсът беше представен от Владимир Жеглов, основател на Дир.бг и Леона Асланова, основател на агенцията за иновации “Иновейшън Стартър”.

“Съвместният ни проект е първият конкурс, който ще отличава майсторство в уеб журналистиката, ще задава критерии и стандарти. Той се реализира по повод от 20-тата година на създаването на първия и най-голям български портал Дир.бг, с което отбелязваме вече зрелите години на българския уеб”, коментираха в студиото на БНТ Жеглов и Асланова.

За да направим стъпка назад към истината, трябва да се върнем стъпка назад към авторитета на професията, правилният български език, бавното и проверено писане и високите стандарти на журналистиката, коментираха още организаторите.

Снимка

В конкурса могат да участват професионални журналисти, блогъри и студенти, които публикуват в интернет.

Журито включва доказани професионалисти, всеки от които е домакин на една от категориите, а те са: общество, икономика, култура и образование, технологии и иновации, истински истории - категория за разследваща журналистика.

Материали се приемат на е-мейл: webreport@innovationstarter.bg, в срок до 30 април. Наградата за всяко първо място в категория е парична премия в размер на 1000 лв.

Подробна информация за конкурса следете на сайта на проекта ТУК:


Последно в Общество


Насилената Галина, която писа на Борисов: Измива си ръцете!

Не се надявам на Бойко Борисов, въпреки че му хвърлям ръкавица - измива си ръцете с натиска от подпиращите го на трона псевдопатриоти и синодалните "духовници".