Почина милиардерът Дейвид Рокфелер

stat
17:41  |  20 март 2017 | По света / Редактор Надежда Христова /  
Дейвид Рокфелер е починал в съня си Дейвид Рокфелер е починал в съня си
Сн.: БТА

Най-възрастният милиардер в света и глава на фамилията Рокфелер - Дейвид Рокфелер е починал в дома си в Ню Йорк на 101-годишна възраст, съобщи NBC.
Говорителят на милиардера съобщи, че Рокфелер е починал в съня си тази нощ от сърдечна недостатъчност.

Дейвид Рокфелер е роден на 12 юни 1915 година в Ню Йорк. Той е шестото - най-малко дете на Джон Рокфелер-младши и внук на основателя на "Стандарт Ойл" Джон Рокфелер. 35 години управлява Chase Bank до оттеглянето си през 1981 година.

Дейвид Рокфелер надживява всичките си братя и сестри и от 2004 г. е глава на семейството и най-възрастният член на фамилията. Според списание "Форбс" той бе най-възрастният милиардер в света, а според миналогодишната класация богатството му възлиза на 3,2 милиарда долара.

Участва в множество благотворителни клаузи и инициативи от разнообразен характер – от опазване на околната среда до изкуство. На 100-ия си рожден ден Дейвид Рокфелер дари 1000 акра земя на щата Мейн.




Последно в По света


Какви са очакванията от предстоящата среща Турция -ЕС?

Ротационният председател на ЕС - българският премиер Бойко Борисов, ще бъде домакин на среща на 26 март в българския черноморски пристанищен град Варна.