Почина милиардерът Дейвид Рокфелер

stat
17:41  |  20 март 2017 | По света / Редактор Надежда Христова / обновено преди 28 минути
Дейвид Рокфелер е починал в съня си
Сн.: БТА

Най-възрастният милиардер в света и глава на фамилията Рокфелер - Дейвид Рокфелер е починал в дома си в Ню Йорк на 101-годишна възраст, съобщи NBC.
Говорителят на милиардера съобщи, че Рокфелер е починал в съня си тази нощ от сърдечна недостатъчност.

Дейвид Рокфелер е роден на 12 юни 1915 година в Ню Йорк. Той е шестото - най-малко дете на Джон Рокфелер-младши и внук на основателя на "Стандарт Ойл" Джон Рокфелер. 35 години управлява Chase Bank до оттеглянето си през 1981 година.

Дейвид Рокфелер надживява всичките си братя и сестри и от 2004 г. е глава на семейството и най-възрастният член на фамилията. Според списание "Форбс" той бе най-възрастният милиардер в света, а според миналогодишната класация богатството му възлиза на 3,2 милиарда долара.

Участва в множество благотворителни клаузи и инициативи от разнообразен характер – от опазване на околната среда до изкуство. На 100-ия си рожден ден Дейвид Рокфелер дари 1000 акра земя на щата Мейн.


Последно в По света


28 г. след Голямата екскурзия раздорът е между мюсюлманите

През май 1989 г. започва една от най-големите изселнически кампании в историята, останала известна като Голямата разходка - на българските мюсюлмани към Турция.


Смятате ли, че разсекретяването на стенограмата ще доведе до разкриване на истината за КТБ?

Да Не Не знам
Можем ли да намалим катастрофите по пътищата? Да се избират ли депутатите мажоритарно в 2 тура?