Това предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

До момента има 19 жертви от взрива в зала Арена, към края на концерта на на американската певица Ариана Гранде. Около 50 са ранените ранените.

Тереза Мей нощес нарече случилото се "ужасен терористичен акт" и каза, че нейните мисли са с жертвите и със семействата на всички пострадали.

"Ние работим, за да установим всички подробности", заяви тя.

Консерватори и лейбъристите спряха предизборната кампания

Заради трагедията в Манчестър Мей е прекратила избирателната си кампания за насрочените за 8 юни предсрочни парламентарни избори, съобщи британската агенция "Прес Асосиейшън".
 
"Източник в Консервативната партия каза, че кампанията на премиера за изборите е прекратена", посочва агенцията. Дали това е временна мярка предстои да се разбере.

Ужасният инцидент в Манчестър бе осъден от двете главни опозиционни партии - лейбъристката и либералнодемократическата.

"Инцидентът в Манчестър е ужасен. Моите мисли са с пострадалите и със сътрудниците на нашите забележителни аварийни служби", каза лейбъристкият лидер Джереми Корбин, цитиран от Ройтерс. Той също спира предизборните си прояви.

Виж снимки >>

А лидерът на либералните демократи Тим Фарън каза, че "това е шокираща и ужасна атака, насочена срещу деца и млади хора, които просто се наслаждаваха на един концерт".

Ройтерс припомня, че пред последните дни предизборните анкети отчитат рязко съкращаване на голямата доскоро разлика между консерватори и лейбъристи в полза на първите.

Повечето зрители са били деца и подрастващи

По последни данни няма промяна в обявения брой на жертвите и ранените. Взривът е станали извън пределите на концертната площадка на покрития стадион на място за обществено ползване.

Американски източници, цитирани от Ройтерс, виждат почерка на терорист самоубиец в атентата.

По думи на очевидци повечето зрители на арената са били деца и подрастващи. 23-годишната американска певица Ариана Гранде е идол на много млади хора от 2010 г., когато изигра ролята на Кет Велънтайн от мюзикъла "Победители". Сегашното й европейско турне промоцира третия й студиен албум "Опасна жена".

То започна в американския град Финикс през февруари и след Манчестър трябва да продължи на различни места в Европа - , включително Белгия, Полша, Германия, Швейцария и Франция, а после ще се прехвърли в Латинска Америка и Азия.

"Разбита съм! Съжалявам от дъното на душата си за станалото. Просто нямам думи", написа певицата в Туитър. Тя остана незасегната от експлозията, гръмнала малко след края на концерта й на "Манчестър арена".

Няма данни за пострадали българи

Към 06.00 часа няма данни за пострадали български граждани при експлозията по време на концерта на Ариана Гранде в Манчестър, Англия.

Това информира Министерството на външните работи.

В съобщението си то уверява, че посолството на Република България в Лондон следи ситуацията и поддържа постоянен контакт с местните власти.