Според вицепремиера Румяна Бъчварова написаното е доста по-крайно и с по-висок емоционален градус, отколкото би бил при един пряк дебат. Това е мнението й за написаното от лидера на ДСБ Радан Кънев във Фейсбук.

В социалната мрежа той говори за предоговаряне на коалицията и не изключва парламентарни избори предсрочно. Тълкувам го като отворено писмо към неговите избиратели, коментира също Бъчварова.

Според нея е много лоша практика сериозни неща да се пишат във Фейсбук. На срещите с премиера досега тези теми не били поставяни от Петър Москов и Радан Кънев. Румяна Бъчварова отрече да е обсъждан въпросът за броя на министрите-реформатори в кабинета, предаде БТА.

Аз като отговарящ за коалиционната политика не знам за такива инициативи, каза тя. Но призна, че очевидно ГЕРБ и РБ имат различни позиции, гласуват по различен начин. Това беше нещо, което приехме, когато съставяхме коалицията, но личното ми мнение е, че се преекспонира правото на по-малките партньори, което застрашава изпълнението на договорената програма, посочи вицепремиерът.

Бъчварова напомни, че приоритетите са записани в програма, за която са гласували всички партии от коалицията. Ако сме сериозна коалиция - следваме ангажиментите си, програмата си, подчерта тя. Вицепремиерът не е съгласна и с критиките за забавяне на реформите, нямало толериране на едни или неглижиране на други.

Никой от нас не гледа на реформите като на собствени деца на техните вносители, смятаме, че те са на цялото правителство, обясни Румяна Бъчварова. Тя възнамерява да свика Съвета за развитие първата сряда след лятната ваканция, но можело и по-рано, както поискаха днес от РБ.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Ще се предоговори ли коалицията?

АНКЕТА: Очаквате ли развод между ГЕРБ и РБ?