Това обяви пред Дарик нейната майка Гергана Николова.

Майката все още изплаща първото колело, което е купено със заеми от приятели.
Откраднатото колело е струвало 1600 лева.

Във вторник колелото на 11-годишната Вики, което й позволява сама да се разхожда в квартала, изчезва от задния двор на магазин в "Капана" в Пловдив. Момичето е болно от детска церебрална парализа. Родителите призоваха крадците да го върнат.

Новото колело за Вики е било поръчано от пловдивски бизнесмен директно във фирмата производител.

„Вики ще има ново колело и по нейно желание ще е бяло. Местен бизнесмен се е обадил във фирмата, която произведе първото й колело, и изразил желание да предостави цялата сума за изработването на новото колело. Детето е щастливо. Идеята е, че ако се намери старото й колело, то ще бъде реновирано и ще бъде дарено на друго нуждаещо се детенце. Очакваме да се намери. То ще зарадва друго дете", разказа майката.

Случаят с откраднатото колело провокира идеята да се формира кампания за набиране на средства за изработването на такива специални велосипеди за специални деца.

Майката на Вики предупреди, че вече се появили и спекуланти, които твърдят, че събират пари за идеята.

Има огромна вероятност крадецът да не е знаел за какво служи колелото на Вики, смята нейната майка.

„По описанието му, защото има хора, които са го видели, си мисля, че той гледа на това колело просто като средство за спечелване на някой друг лев. Много ми се иска да е вярно това, което каза Вики, а именно, че може би този човек има дете като нея, което има нужда от такова колело", каза майката на Вики.