40 лв. коледни добавки за възрастните с пенсия до 321 лв.

stat
10:19  |  15 ноември 2017 | Политика / Редактор Георги Брандийски /  
Владислав Горанов и Бисер Петков ще предложат коледните добавки Владислав Горанов и Бисер Петков ще предложат коледните добавки
Сн.: БТА

Финансовият и социалният министър ще предложат коледни добавки да получат пенсионерите с изплащан размер на пенсията за декември до 321 лева включително.
Това обяви пред журналисти социалният министър Бисер Петков, който участва във форум за Европейския стълб по социалните права, организиран от КНСБ.

Размерът на добавката ще е 40 лева. За нея държавата ще отдели 49.3 милиона лева.

321 лева е линията на бедността, която се предлага за 2018 година. Разчетите на НОИ показват, че пенсионерите, които ще получат коледни добавки, са 1 243 000.

Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2017 г .

Работихме доста през тази седмица. На два пъти вдигахме пенсиите през годините. Доброто състояние на икономиката, добрата работа на приходните агенции и ангажимента, който имаме, ни дават възможност да вземем решение за 50 млн. лв. за пенсионерите за Коледа, ако го подкрепите, така че тази добра традиция да продължи, обяви пред министрите премиерът Бойко Борисов преди правителственото заседание.

Добавки към пенсиите получиха над 1 млн. пенсионери за Великден. Такива имаше и за миналата Коледа.

Тази Коледа по-малко на брой пенсионери ще получат добавки, тъй като с повишението на минималната пенсия се повишиха и инвалидните пенсии. По този начин значителна част от пенсионерите са превишили границата от 321 лева.


Последно в Политика


Намали ли акцията на Зукърбърг натиска върху Фейсбук?

Може ли медийната акция на Марк Зукърбърг да намали натиска върху Фейсбук?