Днес ще бъде значително по-топло от обичайното за декември, с максимални температури от 12 до 17 градуса. Облачността през по-голямата част от деня ще бъде средна  и  висока. На изток и северно от планините ще духа слаб до умерен вятър от югозапад.

От запад на изток през нощта ще превали дъжд, но количествата няма да бъдат съществени и до утре преди обяд валежите ще спрат навсякъде.
Сняг ще превали над 1600-1800 метра надморска височина.

Утре минималните температури ще са от 3 до 8 градуса, на югоизток до 9-10.
Ще духа слаб западен вятър. През деня облачността ще бъде незначителна. Максималните температури ще са от 10 до 15 градуса.

В петък облачността ще бъде променлива. Вятърът ще се ориентира отново от юг.
Минималните температури ще са от 2 до 7 градуса, а дневните от 11 до 17.

В събота температурите в началото на деня ще са от 5 до 12 градуса.
През деня ще има променлива облачност,  която от запад ще се увеличава.
Превалявания, отначало над западната половина на страната, ще започнат в следобедните часове и  до полунощ ще обхванат цялата страна.

След полунощ срещу неделя валежите в северозападните райони и Софийско ще преминат в сняг и до сутринта в столицата отново ще се образува снежна покривка с дебелина най-вероятно от 5 до десетина сантиметра.

Преваляванията на много места няма да бъдат съществени - до няколко литра на квадратен метър и в неделния ден ще спират навсякъде, с изключение на крайните североизточни райони, където до вечерта ще превалява слаб дъжд.

В неделния ден от северозапад ще нахлува студен въздух и с това ще бъде сложен край на продължителния декемврийски период с наднормени температури.
Ще бъде ветровито.

По изгрев слънце температурите ще са в доста широк интервал: от около нулата в Софийско, 3 до 5 градуса в западната част на Дунавската равнина и все още до 14, 15 градуса в крайните югоизточни райони.
В ранния следобед температурите ще бъдат в интервала от 1, 2 градуса по  високите полета до 5,6 в Дунавската равнина и 8 в крайните южни райони.

Понеделник ще започне със студено време и минимални температури от около минус 6-7 по високите полета (там при изясняване и стихване на вятъра  и  наличие на снежна покривка са възможни и стойности до минус 8, минус 10 градуса) до 1-2 градуса над нулата във ветровитите части на низините без снежна покривка.

През деня температурите ще са от около нулата по високите западни полета до 5 по поречието на Дунав и  6-7 в Тракия.
Ще остане ветровито. На места в Рило-Родопската област ще превали слаб сняг.

Във вторник сутрин ще бъде доста студено, с минимални температури по високите полета до минус 10, минус 12 градуса. В останалата, по-голяма част от страната, минималните температури ще са от около минус 3 до плюс един градус.
Дневните температури ще бъдат от около минус 2 градуса в София до плюс 4 в низините.

Според предварителните прогнози в седмицата преди Коледа времето ще бъде с близки до, а в някои дни на места и малко под обичайните за декември температури. Слаби превалявания от сняг се очакват към сряда, но количествата валеж отново няма да бъдат значителни, с изключение на места в крайните югоизточни райони.

По-конкретни и актуални прогнози очаквайте ежедневно във vremeto.dir.bg.