Математици изведоха формула за идеалната Коледа

stat
10:19  |  7 декември 2017 | / Редактор Лилия Чалева /  
Формулата осигурява начин за избягване на 99,9% от спорове или дребни дрязги на Коледа, твърдят математиците Формулата осигурява начин за избягване на 99,9% от спорове или дребни дрязги на Коледа, твърдят математиците
Сн.: freeimages.com

Математици посветиха две седмици на това да разберат как коледният ден може да е идеален и стигнаха до извода, че най-важното е телевизорът да бъде изключен.
Сложното уравнение извежда три прости правила - без мобилни телефони, видео игри и телевизия, съобщава в. "Дейли мейл".

Те пречат на семейните разговори и с тях вместо специален, денят ще бъде съвсем обикновен. Някой може да се почувства пренебрегнат, да си помисли, че върши толкова много работа напразно.

Д-р Тим Рен и Иън Шепърд, които изведоха формулата, твърдят, че тя е ефикасна 99,9 процента.

Ведрото настроение на Коледа обаче може да бъде помрачено от татковци, които се държат "дразнещо опимистично, пускат шеги и смущават околните", независимо дали семейството следва формулата.

"Коледа е един от малкото поводи роднините да се съберат, понякога само веднъж годишно и често по задължение. Очакванията са високи, обикновено има алкохол и всички са уморени, физически или емоционално. Това гарантира избухлив коктейл.
Формулата ни осигурява начин за избягване на 99,9 процента от неизбежните спорове или дребни дрязги, които могат иначе да се появят", обяснява Иън Шепърд.
Последно в Спектър


Учени подреждат пъзела ”българско наследство”

12 научни и културни институции се обединяват, за да наредят пъзела на българското наследство чрез изграждане на Център за върхови постижения.