Полицията е иззела дрогата и е арестувала петима членове на групировка за наркотрафик, съобщи Министерството на вътрешните работи на страната, цитирано от Франс прес.

Кокаинът е бил намерен в пристройка на дипломатическата мисия, сложен в 16 чувала за брашно. Трафикантите са опитали да използват дипломатическата пощенска служба към нея, за да превозят дрогата до Европа. На улицата тя би била продадена за около 50 милиона евро, уточниха властите.

Руската и аржентинската полиция започнали разследване, след като посланикът съобщил, че в посолството са открити наркотици през декември 2016 г. То отнело повече от година, през която агенти от руските служби били в Аржентина.

Двама от петимата арестувани са задържани там, а другите трима - в Русия. Един от задържаните в южноамериканската държава има и руско гражданство и е работил в полицията в Буенос Айрес.

Наркотикът е с много голяма чистота и най-вероятно е колумбийски или перуански. Бил е предназначен за Русия и вероятно - за Германия, където живеят ръководителите на групировката, подчертаха аржентинските власти, които очакват германската полиция да ги арестува.