Срещу 31-годишния Асен Бербатов бе повдигнато обвинение за два случая на продажба на дрога.

Според обвинителния акт, на 6 ноември 2012 г. на главната улица в Благоевград, той продал на благоевградчанин 0,62 грама кокаин за 77,50 лева. Вторият случай е от 15 март 2013 г., когато отново в центъра на Благоевград, Асен Бербатов пласирал 0,86 грама кокаин за 90 лева.

Делото бе гледано тази сутрин в Окръжния съд в Благоевград. Бербатов обаче се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата. То бе одобрено от магистратите, които постановиха условна присъда от 1 година и 2 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

Това е втората условна присъда за по-малкия брат на Димитър Бербатов.

През декември 2013 г. Районният съд в Дупница осъди Асен Бербатов на 1 година условно и 2000 лева глоба за притежание на наркотици, след като два месеца по-рано той и благоевградчанинът Николай Борисов бяха задържани след гонка с полицията край Дупница - на главен път Е-79, в района на КПП Дяково.
При проверката на автомобила "Сеат Леон", собственост на съпругата на Бербатов - Димитричка, бяха открити 20 грама кокаин, скрити в детско столче.

Бербатов-младши обаче обжалва присъдата на дупнишките магистрати пред Окръжния съд в Кюстендил.

На 1 април 2013 г. пък Асен Бербатов беше осъден от Районния съд в Благоевград да плати 1000 лева глоба заради шофиране без книжка.