За пореден път те направиха извода, че трябва да си говорят по-често и да не се обиждат. Коалиционните партньори оправдаха прогнозите на политолозите, че напрежението помежду им е по-скоро за отклоняване на вниманието и печелене на имидж и е по-скоро буря в чаша вода. 

"Коалицията е стабилна, нямаме абсолютно никакви разминавания. Имаме различни мнения, но смятам че ще бъдат изчистени и ще бъдем единни в парламента",  каза пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след срещата с коалиционните партньори.

„Нямаме съществени различия и продължаваме напред. Всеки има мнение за политическия си партньор или опонент. Уважавам коалиционните партньори. Смятам, че няма да е коректно чрез медиите да давам отговор на въпроси“, коментира Цветан Цветанов.

В отговор на въпрос по искане на кого е била срещата, Цветан Цветанов уточни:

„Вчера се видях с Волен Сидеров на мероприятието на Вежди Рашидов и се разбрахме днес да можем да изпием едно кафе. Валери Симеонов дойде и идването му съвпадна с договореното с Волен Сидеров“.

Лидерът на Атака и председател на ПГ на "Обединени патриоти" Волен Сидеров пък заяви, че всичко е наред. 


"Продължаваме и се надявам да се виждаме по-често за обсъждане на проблемите. Длъжни сме да се срещаме, имаме коалиционно отношение и трябва да се срещаме даже по-често. Това беше една работна среща“, посочи Волен Сидеров.

В отговор на въпрос дали е повторил острите си думи към Цветан Цветанов и Валери Симеонов той коментира:

„Не знам какво наричате остри думи“.

„Това ръкостискане достатъчно ли ви е“, попита Цветан Цветанов.

Попитан дали са изгладени противоречията Волен Сидеров уточни: „Изгладихме ги, не се безпокойте. Виждам, че много сте се загрижили, но наистина няма основание“.

Преди срещата вицепремиерът от Обединени патриоти Валери Симеонов също отрече да има напрежение. След срещата се измъкна и не коментира случилото се с аргумента, че той едва ли не е попаднал случайно на тази среща, тъй като е имало договорка да се видят Цветанов и Сидеров. 

 Припомняме, че вчера Волен Сидеров избухна и нападна първо Цветанов после и Симеонов с критики за поведението им в коалицията и законотворчеството на НС, а шефът на депутатите от ГЕРБ заяви, че няма да му отговаря през медиите.