Това каза в Хасково Димитър Делчев, председател на „Движение България на гражданите“.

Този модел води до това заплатите в Хасково да са по-ниски от София, младите да бягат.

На следващите избори този модел трябва да бъде разбит, както го направихме в Плевен, Добрич, Чепеларе. При посещенията ми в различни градове се срещам с представители не само на ДБГ, но и на други демократични партии като СДС, ДСБ, "Да България", БЗНС, БНД и всички хора искат да работят заедно за разбиване на модела на непрозрачно управление, добави той.

Не остава незабелязано, че в Хасково и други общини ГЕРБ и БСП в 90% от случаите гласуват заедно в Общинския съвет, а циркът на национално ниво между опозиция и управляващи е имитация за пред хората. В Хасково никой не пое отговорност за скандалите и насочването на 100 млн. до близки фирми, а моделът продължава.

Кметът на града трябва да подаде оставка след всичко, което се е случвало в общината по негово време, каза Делчев. Проблемът с водата в Хасково не намира решение, въпреки всички заявки и отново се отлага.

От ДБГ настояваме национална информационна система, която да показва качеството на водата. След като държавата не е влязла в ролята си да контролира, редно е гражданите да знаят резултата от пробите и да изискват качество.

Денислав Генчев, отговорник на ДБГ за региона, заяви, че задачите пред партията да увеличи доверието и подкрепата си в Хасково и останалите области.