Това заяви пред „Фокус“ лидерът на НФСБ и съпредседател на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Валери Симеонов.

Според него така ще отговорят на очакванията на хората - най-сетне да се спре с личното противоборство и с "тази приличаща на сблъсък на футболни агитки надпревара между двете партии".

„Готови сме да заемем своето място в една такава коалиция. Дали ще бъде коалиция, или програмен кабинет, смятаме, че трябва да се сложи точка на противопоставянето. Използвам случая да се обърна към Бойко Борисов и Корнелия Нинова за провеждането на спешни срещи и формирането на едно такова правителство, което ще бъде подкрепено с огромно мнозинство от над 200 човека“, каза още Симеонов.

Според него това е напълно възможно, просто трябва да бъде игнорирано и преодоляно егото на отделните лидери.

„Аз моето съм готов да го преглътна. Нямам и кой знае какво его“, добави той.

Симеонов подчерта, че все пак смята да изчака дали ще имат предложение от ГЕРБ.

„Винаги сме повтаряли, че сме готови на разговори и на съвместни действия с всички български партии, независимо от кой спектър са те, защото най-важни са интересите на хората“, каза още един от лидерите на "Обединени патриоти".

И Борисов, и Нинова обаче заявиха категорично, че не допускат коалиция.

Днес лидерът на БСП декларира, че ако ГЕРБ съставят кабинет, социалистите ще са опозиция. Тя няма да подава оставка заради загубата на изборите, защото смята резултата им за голям успех.