От СБА припомнят, че още през април 2016 г. са изпратили писмо до депутатите, разтревожени от корупцията с шофьорските книжки. Те са отправили конкретни предложения.

Ако го прочетете, ще видите, че то все едно е писано днес. Нищо, ама нищо не се е променило. Колко хора трябва да загинат или да останат осакатени за цял живот? Никой в България не знае какъв брой са шофьорите, които са си купили книжките, пишат от СБА.

Съюзът е твърдо против изпитите да се дадат на друга държавна агенция, също известна с корупция.

Държавите, които го направиха, отдавна забравиха за този проблем. Корупция в частна фирма няма, има само в държавните. Не слушайте служителите, които дават мило и драго (та дори нашия живот и живота на децата ни) само за да се запази сегашното положение. То не бяха камери, не бяха бели стаи… А дали работят? Сега ще се измисли нещо друго. Годините минават. „Остават на пътя“ убитите и ранените. На чия съвест ще тежат те?, питат от СБА.

Преди дни 12 души от "Автомобилна администрация" (преди ДАИ) и двама шефове на автомобилни школи бяха арестувани за подкупи за издаване на шофьорски книжки. Впоследствие обвинение бе повдигнато само на 6 човека, а един остана в ареста.

Общо в ДАИ София работят 14 души изпитващи, а 12 от тях са били арестувани при операцията. При обиски бяха намерени над 100 хил. лв. Подкупите, които са били взимани, са малки - между 50 и 100 лв.

"Ние от можещи шофьори пари не взимаме", признал един от арестуваните.