Ботьо К. е обвинен, че при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение, като по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на другиго, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Катастрофата станала на 8 юли на пътя между Кричим и с. Куртово Конаре. Ботьо К. карал БМВ, в който пътували още двама мъже. Автомобилът не бил регистриран по надлежния ред.

Преди това бил със свои познати на басейн в хотелски комплекс. Водачът се движел със скорост от 94 км/ч, при разрешена до 90 км/ч. Загубил управление над автомобила, напускал платното за движение, преминал в участък с чакълена настилка и се ударил в тухлена ограда на имот. Последвал и втори удар, при който пътникът на предната седалка се ударил в предното обзорно стъкло и паднал върху предния капак.

По делото е била назначена съдебно-медицинска експертиза, според която пострадалият е получил средна телесна повреда – счупване на долната челюст, контузии на главата и др.

Разпитани са свидетели, приобщени веществени доказателства и др. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо съдено заседание.