Изданието, което няма автор, е със заглавие "Маските на задкулисието" и на корицата му е изобразен Иван Костов, който държи марки с ликовете на Цветан Василев, Радан Кънев, Христо Иванов, Иво Прокопиев, Иван Кръстев и др.

Това е втората книга, която "Телеграф", пуска като притурка. Първата - "Крадци на демокрация", бе спряна от разпространение от ЦИК, защото "накърнява добрите нрави, честта и доброто име" на кандидат-депутати, след които Кънев и Иванов. Тя беше спряна по жалба именно на лидера на "Да, България" Христо Иванов.

Едноличен собственик на капитала на дружеството издател е "НСН ИНВЕСТМЪНТ" ЕООД, чийто едноличен собственик на капитала е "Интръст Лимитед", чуждестранно юридическо лице, в което 100% дялово участие има Пеевски.

В новото си решение ЦИК постановява издаването на административен акт за нарушение на Изборния кодекс заради:

"Забранява се използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите. В агитационните материали се забранява използването на герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения."

При повторно нарушение на разпоредбата, какъвто е случаят, според закона глобата е в размер от 5000 до 15 000 лв.

"ЦИК счита, че в притурката се съдържат материали, които накърняват добрите нрави по отношение на коалиция „ДВИЖЕНИЕ ДА БЪЛГАРИЯ“, както и честта и доброто име на кандидатите за народни представители Христо Любомиров Иванов, Радан Миленов Кънев, Трайчо Георгиев Трайков, Антоанета Димитрова Цонева, Тома Георгиев Белев и др.", пише още в решението.

ЦИК приема, че нарушението е извършено от управителя на „Телеграф“ ЕООД, доколкото носи редакционната отговорност за съдържанието на публикувания материал. След съставянето и връчването на акта същият трябва да се изпрати на Областния управител за издаване на наказателно постановление.

Комисията постановява спиране на разпространението на притурката от всички доставчици на медийни услуги.

Решението обаче подлежи на обжалване пред Върховния административен съд.