Прекратени са пълномощията на заместник-кмета Фанка Георгиева, назначена от бившия кмет Стоян Беширов.

Пред БНР председателят на Общинския съвет Огнян Бабачев обяви подробности за избора:

От 13 съветника трима отсъстваха. От присъстващите 10 осем гласуваха "за", двама - "въздържал се". Това е конгломерат на Общинския съвет, от "Лидер"- гласували, от Реформаторите- гласували, от БСП- гласували, от всички представени в Общинския съвет партии. ГЕРБ се въздържаха, в последния момент така решиха.

Вчера Апелативният съд в Пловдив потвърди определението на Окръжния съд в Смолян, с което Стоян Беширов е отстранен от длъжност като кмет на община Неделино.

Срещу него е повдигнато обвинение за престъпление по служба, на обща стойност около 700 хиляди лева.

Въпреки че на миналото заседание адвокатът на Беширов поиска отлагане заради изричното желание на подзащитния да говори пред съда, и вчера Беширов не се яви пред съда. Беше представен документ, че е хоспитализиран.

Сред мотивите на апелативен съдия Евдокия Кемалова е възможността Стоян Беширов да влияе на подчинените си, ако остане на поста. Определението не може да се обжалва.

През лятото на 2014г. с държавни пари е била ремонтирана детската градина в Неделино. Фирма е получила 40 000 лева, за да смени дограмата на детската градина, но това се е случило само на документи.

Прокуратурата се самосезира, извърши се спешна проверка, а в Неделино бяха изпратени екипи на ДАНС и софийската прокуратура.

Държавното обвинение образува досъдебно производство за престъпление по служба срещу Беширов и му повдигна няколко обвинения.