Днес държавен съдебен изпълнител ще дойде да опише жилището на семейството Диляна Маркосян, съобщи bTV.

Всичко започва, когато тя се опитва да отвоюва открадната наследствена земя в землището на селото. Открадва я фирма фантом, не без участието на длъжностни лица. Тя печели делото за тази земя от 18 декара.

В същото време покойният вече кмет на Синьо бърдо завежда дело за клевета. Съдебният процес продължават наследниците му и го печелят в съда.

Сумата е 5000 лв. обезщетение, но после тя нараства със съдебните такси, с лихвите – на 11 000, сега на 17 000 и така се стига до момента, в който семейството ще остане без дом.

Когато тя започнала делото, в разговор с кмета той лично я е насърчил да отиде в прокуратурата в Мездра и да подаде жалба, защото той направил всичко законно по имотната сделка.

Маркосян подала жалба, но в съда се оказало, че не е така.

Тогава тя нарекла кмета „диктатор” и сега още смята, че е така, защото "в тези времена всеки управляващ малко или много така управлява". Според нея това е властническа титла и няма нищо обидно в тези думи. Тя била провокирана от негово изказване, а кметът бил свален по Закона за конфликт на интереси.

Диляна Маркосян печели битката за земята в съда през 2014 г. Експерт графолог в София доказва, че документите не са валидни. По въпросното дело - решение за нищожност на акта за покупко-продажбата на земята, експерт от Софийски градски съд доказва, че подписите не са на нейната майка, обясни потърпевшата.