Напрежението между Беливанов и издигналата го на поста партия ескалира, след като местната организация разпространи декларация, в която заяви, че той е "допуснал интриги, сплетни и дребнотемие да определят дневния ред на общината".

Според местния ГЕРБ градоначалникът не се е справил с бездомните кучета и е бездействал е по време на кризата с уран във водата на града, която продължава и до днес. Също така още не се бил справил със зимното снегопочистване, липсвали инициативи, общински проекти и инвестиции.

Изключителна мудност в работата на подчинената му администрация и зреещо недоволство сред гражданите, че местната власт не изпълнява задълженията си, са видели още партийците на Бойко Борисов в Хасково.

"Първият много показателен сигнал за разминаване между нас бе монтирането на бариера на входа на общината и пълната изолация на кмета от гражданите. Това беше знак, че заявяваното пред хората и пред нас открито управление, меко казано е било неискрено", пише също в декларацията.

В нея се подчертава, че срещу общината се водят разследвания за съмнителни сделки.

От местния ГЕРБ обаче уточниха, че не искат оставката на кмета.

„Искахме кмет, който да управлява компетентно, справедливо и прозрачно. Добри Беливанов беше такъв. Но явно властта и ласкателите го превърнаха в кмета, който ние никога не сме искали. За съжаление, действията на Добри Беливанов още от първия ден на управлението му носят само разочарования. Затова информациите за напрежение са основателни, но решение за искане на оставката му все още не е взето. Като открити, отговорни и честни хора ще обявяваме решенията си публично пред обществеността и медиите в община Хасково, както винаги сме правили“, заявиха от местната организация.

В отговор Добри Беливанов разпространи имейл до медиите, в който се казва, че декларацията на ГЕРБ е анонимна и той като мажоритарно избран кмет ще дава отговори на своите съграждани, предаде БНР.

От пресслужбата на Общината съобщиха, че Добри Беливанов е в отпуск и се намира в чужбина.