Това показват резултатите от проучване на нагласите на избирателите на американската тв Ей Би Си, цитирани от Франс прес и БТА.

За демократката са готови да гласуват 50% на сто от анкетираните според сондаж, реализиран в събота. Това е най-високият показател за всички телевизионни допитвания досега.

За Тръмп ще дадат гласовете си 38 на сто. В предишното проучване на Ей Би Си на 13 октомври Клинтън водеше само с 4 процентни пункта.

Републиканският кандидат ще признае "на 100 процента" резултатите от изборите, ако те са честни. Това заяви вчера синът му Ерик Тръмп пред Ей Би Си, предаде Ройтерс.

"Мисля, че това, което моят баща казва, е, че иска честни избори - каза Ерик Тръмп. - Ако те наистина са честни, той ще ги приеме абсолютно."

С нарастването на подкрепата за Клинтън напоследък Тръмп често повтаря, че резултатите ще бъдат фалшифицирани. В последните дебати със съперничката си той отказа да поеме ангажимент да признае резултатите:

"Ще ви кажа, след като му дойде времето. Ще ви държа под напрежение".

А по-късно Тръмп заяви, че ще приеме резултатите, ако той е победителят.

Шефката на кампанията на Доналд Тръмп - Келиан Конуей призна вчера, че републиканският кандидат за Белия дом изостава.

Конуей каза, че Клинтън има "огромни предимства", включително финансови, които са й дали възможност да похарчи милиони за телевизионна реклама преди изборите на 8 ноември.

"Изоставаме", каза Конуей в предаването на Ен Би Си "Среща с печата". Тя добави, че предизборният екип на Тръмп ще положи усилия да привлече избирателите, които все още не са решили за кого ще гласуват, но и не са готови да подкрепят Клинтън.