Днес Червеният Огнен петел отстъпва място на Земното куче. Цветът на този зодиакален знак е жълтият, а съответстващият му елемент - Земята.

Специалистите по фън шуй очакват, че верността, благородството и храбростта на кучето ще бележат 2018 г.  

„Една много добра година! Година, в която всяко нещо, което се започне в план на лоялност, честност и акуратност ще бъде с успешен край. Погледнато от политически аспект, всички конфликти и агресивни намерения досега ще бъдат изгладени”, каза Мариана Илиева от „Фън Шуй Академия” пред Би Ти Ви.

2018-а е година на Кучето и според най-древния и точен календар в света – прабългарския. Това е доказано от капитан Първи ранг Борис Рогев в научното си изследване, публикувано от БАН.

„За тази година щастливите камъни са розов кварци, защитата на тигровото око, и разбира се, статуетка на куче, медальон или гривна”, каза Цветозар Мръвков, председател на „Фън Шуй Академия”.

Не е препоръчително да правим ремонти в северната част на дома, а запалена свещ на масата ще внесе уют и спокойствие. Годината е особено подходяща за сключване на брак, но ако не успеете да намерите половинката си, вземете си куче.