Карпов: В Русия знаем, че кирилицата идва от Византия

stat
10:06  |  19 юни 2017 | Политика / Автор Калина Петрова /  
Анатолий Карпов познава руският президент Владимир Путин, не би определил отношенията им като близки, но го подкрепя Анатолий Карпов познава руският президент Владимир Путин, не би определил отношенията им като близки, но го подкрепя
Сн.: bTV Media Group

В Русия знаем, че кирилицата идва от Византия. Това обяви в интервю пред bTV шахматистът и депутат от руската Дума Анатолий Карпов.
Изказването му бе по повод скандала около изказването на руския президент Владимир Путин, който обяви на 24 май, че славянската писменост идва от македонските земи.

Карпов уточни, че границите на държавите са били съвсем различни, когато азбуката е създадена.

Анатолий Карпов е в България по покана на партия „Атака”, а из страната го развежда бившият главен секретар на МВР, а сега национален координатор на „Атака” Светлозар Лазаров.

Преди „Атака” имаха връзка с партията на Владимир Жириновски, но преди три години оглавих една делегация на руската дума и оттогава отношенията ни се развиха, коментира шахматистът.

Той обяви, че познава руският президент Владимир Путин, не би определил отношенията им като близки, но го подкрепя.

Нямаме никакво съмнение – да, партията („Атака”) е „за” взаимноизгодни търговски, културни, икономически, духовни, културни отношения с Русия.” Това каза в началото на месеца по bTV Светлозар Лазаров. Той сподели, че това са заявили двамата с Волен Сидеров по време на визитата им в Москва дни по-рано.

Двамата били лично поканени от партията на руския президент Владимир Путин „Единна Русия”. Лазаров отрече със Сидеров да са се подписвали под декларация в подкрепа на тази партия.

Последно в Политика


Дупки и по АМ „Марица“, отново лунен пейзаж в страната

Защо ли вече не е изненада лунният пейзаж в страната след всеки паднал сняг?