Мъжът е носел ръчна граната и пояс с експлозиви, съобщи ТАСС, като се позова на масовия германски всекидневник "Билд". Гранатата и поясът били намерени до тялото на застреляния от полицията нападател. Те са изпратени за експертиза.

Вижте снимки >>>

Според германския вестник мъжът е бил взел за заложници 17 човека. Един от тях е заявил пред изданието, че нападателят е говорил на развален немски.
Никой от заложниците не е пострадал.

Германската полиция съобщи, че никой не е бил ранен от въоръжения мъж в киното, 25 души пострадаха от сълзотворен газ, предаде Асошиейтед прес.

Засега не се съобщава самоличността на нападателя, не са ясни и мотивите му.

Не е ясно дали стрелбата в киното в Германия е била политически или идеологически мотивирана, или е била опит за обир, съобщи Ройтерс, цитирайки германски вестник.

Малко след 15 часа в четвъртък въоръжен мъж нахлул в киното в шопингцентъра Рейн-Некар. Той бил с маска на лицето и държал пистолет в ръка, а около тялото му имало патрондаш, съобщи "24 часа".

Голяма част от посетителите избягали в паника, но част от тях останали в сградата. Мъжът се е барикадирал с тях и започнал да стреля. По изстрелите става ясно, че мъжът не използва автоматично оръжие.

Полиция и спецчасти от Франкфурт пристигнаха на място с хеликоптери и конвой от бронирани автомобили.

Американският президент Барак Обама е бил информиран за инцидента, съобщи Ройтерс. Говорителят на Белия дом Ерик Шулц е казал, че американски официални представители са били в контакт с германските си колеги относно ситуацията.