Преди месец стана ясно, че на мястото ще бъде построен нов хотел, част от веригата "Хаят".

След като тази новина беше обявена от министъра на туризма Николина Ангелкова, редица организации, както и много граждани, отправиха призив да се запази поне фасадата на сградата, която е емблематична за центъра на столицата.

"Следващите кадри не са за чувствителни хора, нито за истински филмови маниаци. Попаднах на този епизод съвсем случайно. За мен той е исторически. Да заснемеш края на легендарното кино "Сердика" е момент от особена важност - за архивите напред във времето", споделя във Фейсбук Вълдобрев.

Събарянето на киното слага край на един романтичен период, отбелязва артистът, заснел последните останки от нейната сцена.

Вижте снимките >>>

"В дъното на един от фотосите, ще видите накамарените седалки - всеки от нас е седял на някоя от тях. Всеки е усещал магическия сноп светлина зад себе си, очаквал е шумът от мотора на прожекционната машина. Всеки е потъвал в картините от екрана. Най-големия в София", пише още Вълдобрев.

Той недоумява как събарянето на киното е останало незабелязано.

"Сигурно на това място ще построят нещо друго, нещо красиво. Но е някак тъпо да не отбележим подобаващо свършека на култовото кино „Сердика”, то заслужава. Събориха го набързо, изненадващо, някак подмолно - в неделя на обед ??? - (през отпуските сигурно наредбите за обществения ред не важат). Надвечер загасиха чудовищата и последната реплика на потния багерист беше: "Е па... бая работа свършииме днес!", разказа българският творец.