Тя обира недоволството на българите, но от това не й пука. Шефовете й се сменят, сменят се и членовете, уредени с тлъсти заплати именно, за да търпят общественото несъгласие.

Така е с цените на тока, така е и с цените на водата. По-нелепо обяснение от даденото за драстичното поскъпване от Иван Иванов от КЕВР не съм чувал от времената, когато депутати си купуваха банки с пари от закуски. Увеличението - от 2 до 20% в 15 региона било договорено и одобрено преди година.

Разбира се, това е останало в тайна, докато дойде времето да влезе в сила. Тук на преден план излиза въпросът - защо е необходима на КЕВР подобно заиграване, просто да кажат кога и с колко в следващата година поскъпва вода, ток, природен газ и толкова.

Както в повечето подобни случаи и тук на помощ идва държавата. С поскъпването щели "да подобрят качеството на водата", а също и че новите цени са изискване на Европейската комисия да пием скъпа вода. Изтъркано, но пред българите минава. Имали сме петилетка-план за толкова години, както по времето на соца. И в този план има само едно-поскъпване, поскъпване, поскъпване.

Докога, дори Иван Иванов не може да каже. вероятно винаги. Накрая искам да попитам - някой да си спомня случай на поевтиняване на вода и ток, решен от КЕВР? Някой да вярва, че плащайки 1 евро за кубик в София ще получим по-добра вода?

Колкото получихме по-добра услуга ,след като билетчето в столицата хвръкна до лев и шейсет. Само колите по софийските улици се увеличиха, защото излезе, че е по-евтино да ходим на работа с тях, вместо с автобус или трамвай. Така че на когото му е скъпа водата, да копае кладенец. Или да протестира.