ГДБОП ударила в Казанлък наркоканал за Австрия

stat
11:34  |  14 февруари 2018 | Общество / Редактор Лилия Чалева /  
При акцията беше блокиран Казанлък. 8 души бяха задържани При акцията беше блокиран Казанлък. 8 души бяха задържани
Сн.: МВР

При акцията в Казанлък са задържани 8 души, които са произвеждали марихуана за Австрия. Други трима, сред които лидерът на групата, са задържани в Австрия.
Това обяви директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, предаде БНР.
 
При обиските са открити буркани с марихуана, заровени в земята т. нар. консервирана дрога. Наркотикът е произвеждан тук, а е продаван в Австрия.

Акцията в Казанлък е разработка на българските спецчасти, като информацията е подадена към колегите им в Австрия.

В рамките на деня 10 души ще бъдат обвинени след акцията в Казанлък,  съобщи шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев. Става въпрос за организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на марихуана и синтетична дрога. Открити са и доста други неща, включително огнестрелни оръжия, посочи той.

По информация на разследващите, е имало идея постепенно цялата дейност на групата да се премести в Австрия. Досъдебното производство е от октомври миналата година, като заподозрените са следени и със СРС-та.

Вчера ГДБОП и жандармерията блокира входовете и изходите на Казанлък при провеждане на операцията. Въоръжени и маскирани полицаи претърсваха няколко адреса в града, единият от които бе къща на ул. „Гладстон”, където бе задържан 31-годишен мъж. Претърсвани бяха и адреси в селата Крън и Енина.
Последно в Общество


”Святата” република на Радев

Президентът Радев продължава да бомбардира публиката с думи, които тя иска да чуе.