Владиката вярва, че водосвета ще спре черната серия от катастрофи, предаде БТА.

"Господ да помогне, да няма такива в бъдеще, да пази тези, които пътуват и да вразуми шофьорите да не си позволяват да карат безразсъдно и в състояние, в което не бива да сядат зад кормилото.", заяви дядо Гавриил.

На водосвета присъстваха областния управител на Ловеч Георги Терзийски, кметове на общини, представители на институции и граждани.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Ловеч старши комисар Милен Маринов каза, че вчера, в участъка от пътя, на територията на областта са патрулирали 13 полицейски екипи, но въпреки отново е имало три по-леки катастрофи.

"Създаваме допълнителна организация , допълнителни сили да преведем на този път, да направим максимално възможното, което зависи от нас. Но само с полицейски сили не може да се реши този въпрос. Хората , които се движат по пътното платно, трябва да мислят за живота си и за живота на другите", коментира Маринов.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова каза, че анализите, които се правят след тежките катастрофи, трябва да доведат до коренна промяна.

На 17 ноември край село Микре, след челен сблъсък между автобус и камион загинаха девет човека, а 19 бяха ранени.

Ден по-късно в района на село Сопот при катастрофа загина 13-годишно дете, а петима души бяха приети с наранявания в болницата в Ловеч. 40-годишна жена продължава са е в тежко състояние с опасност за живота.

АНКЕТА: Можем ли да намалим катастрофите по пътищата?