Първоначално Кирил Георгиев казал, че е бил заслепен от фаровете на друга кола и затова не е видял момчето. След това пък заявил, че джипът му - "Шевролет Каптива" е поднесъл на мокрия път.

Тази сутрин около 6,48 ч., 16-годишното момче, което е от село Атия, е вървяло към автобусната спирка, за да отиде на училище. Костадин е отличник в бургаската Професионална гимназия по туризъм. Той е пресичал главния път Бургас-Созопол по пешеходната пътека, когато е блъснат от джипа на Георгиев. Няма спирачен път. Ученикът e влачен близо 30 метра и е загинал на място.

Очакват се резултатите от кръвните проби за алкохол и наркотици на 59-годишния шофьор, който пътувал към Бургас заедно със съпругата си. Разпитът му в РПУ-Созопол е продължил над 3 часа. Кирил Георгиев е задържан за 24 часа.

Мъжът има наследствена къща и магазин за рибарски принадлежности в Черноморец и през лятото живеел там, разказват жители на градчето пред "Бургас Инфо". През останалото време Георгиев прекарвал уикендите в Черноморец, а в понеделник се прибирал към Бургас.

Той е възпитан и кротък мъж, няма мутренски изпълнения, никога е нямал неприлични прояви. Семейството е тихо и спокойно. Има две дъщери. След подобен ужас има едно почернено семейство, както и друго – чийто живот е вече разбит“, коментираха черноморци, потресени от трагедията. 

От Областната дирекция на МВР в Бургас съобщиха пред Дир.бг, че майки от село Атия, където е живеел загиналият Костадин, организират протест и заплашват да блокират пътя Бургас-Созопол. Те искат да се вземат мерки за обезопасяването на района около пешеходната пътека и автобусната спирка край Атия. Според местните, на това място през годините са загинали поне още трима души.

Там задължително трябва да бъдат взети мерки. В момента има една камера, която не работи и която не спира скоростта на автомобилите. Необходими са или легнали полицаи, или кръгово кръстовище“, каза кметът на Черноморец Добри Добрев.

Отличникът Костадин мечтаел за свой ресторант