Шофьорът, който е от село Върбица, избяга в Холандия в началото на април и бе обявен за международно издирване. Той е успял да излезе от страната, въпреки че имаше наложена забрана от прокуратурата да напуска пределите на България.

На 15 май обаче изненадващо Бисер Арсов се е появил в полицията в Горна Оряховица, придружен от известния адвокат Марковски, съобщи търновският в. "Борба".

В края на миналата седмица окръжните магистрати са променили мярката му за неотклонение от парична гаранция в задържане под стража, но решението им подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново.

Жестоката катастрофа стана на 26 ноември м.г., около 01,30 ч. след полунощ, на пътя край село Върбица.

Малко по-рано шофьор на лек автомобил "Опел Корса" самокатастрофирал и колата му се обърнала в крайпътната канавка. Мъжът извикал приятели на помощ, като трима пристигнали с "Лада Нива". Докато мъжете се опитвали да изтеглят опела, били пометени от „Форд Мондео”, който се движел с бясна скорост, а в района имало мъгла.

На място загинаха 37-годишният Марио Начев от село Айдемир, 50-годишният Николай Паралесов от Долна Оряховица и 41-годишният Тони Паунов от Горна Оряховица, а 55-годишният Данчо К. оцеля по чудо. Двама пътници във форда - 19-годишен младеж и 13-годишно момче, също бяха ранени и настанени в болница.

Зад волана на форда бе Бисер Арсов. Той и двамата му приятели се прибирали от веселба в Петко Каравелово и отивали на дискотека в Горна Оряховица. Пристигналите на място полицаи установили, че Арсов не притежава необходимото свидетелство за управление на автомобила и е седнал зад волана след употреба на наркотични вещества.

Мъжът беше задържан и му бяха повдигнати обвинения, но съдът го пусна от ареста с мярка за неотклонение "парична гаранция" от 2000 лева. Причината беше, че при катастрофата получил фрактури и трябвало да бъде опериран.

Вместо да отиде в болница, Бисер Арсов избяга в чужбина.