Пътнически автобус се вряза в камион в Турция, 13 жертви

stat
11:32  |  13 март 2018 | Общество / Редактор Лилия Чалева /  
Турският автобус е напълно изгорял Турският автобус е напълно изгорял
Сн.: БТА

Пътнически автобус е избухнал в пламъци, след като се блъснал в камион, при което са загинали 13 души, предаде Анадолската агенция, цитирана от Асошиейтед прес.
Инцидентът е станал около 6 часа на магистрала в централния турски окръг Чорум днес, предаде  предаде Анадолската агенция, цитирана от Асошиейтед прес..

Според информацията автобусът се врязал в камиона, който бил спрял на аварийната лента, предаде БТА.

Точният брой на пътниците все още не e обявен, тъй като автобусът е напълно изгорял. Според различни източници пътниците в автобуса са били между 33 и 26 души.

Камионът е бил с грузинска регистрационна табела.

Ранените са извозени с линейки в най-близката държавна болница. Броят на жертвите може да нарасне поради тежки наранявания сред оцелелите пътници.

"Всички спяха в превозното средство, аз бях единственият, който се събуди, грижех се за детето си. След това с експлозивен звук, всички прозорци се счупиха и автобусът започна да се разклаща, а задната част на автобуса започна да гори. Сред крясъците на хората един човек разби прозорец и ние успяхме да излезем навън" каза един от оцелелите ранени  с бебето си.

Властите разследват причините за катастрофата.
Последно в Общество


Какви са очакванията от предстоящата среща Турция -ЕС?

Ротационният председател на ЕС - българският премиер Бойко Борисов, ще бъде домакин на среща на 26 март в българския черноморски пристанищен град Варна.