Проф. Джан Солакоглу, който е светило в ортопедията и травматологията, е загинал в събота на пътя Бургас – Малко Търново.

Деканът на медицинския факултет на университета "Малтепе" в турския мегаполис Истанбул, е участвал с група мотоциклетисти в седмичен поход до България. След похода, 55-годишният професор е тръгнал да се връща в страната си за Рамазан Байрам, предаде "Родопи 24".

На 24 юни около 13 ч. малко след Звездец в местността „Айдар дере” в посока Малко Търново, 55-годишният професор, който е управлявал мотоциклет „БМВ JS 1200”, е навлязъл в лентата за насрещно движение, съобщиха от бургаската полиция.

Моторът се удря челно в лек автомобил „Фиат Добло”, с турска регистрация, пътуващ към Бургас, управляван от 42-годишен мъж от тервелското село Жегларци, а след това и в движещия се зад „Фиата” –  лек автомобил „Рено Флуенс”, с турска регистрация, управляван от турски гражданин.

Професор Солакоглу е загинал на място.

Турските медии отбелязват, че той е бил и личният лекар на известни турски футболисти, като халфа на "Барселона" Арда Туран и полузащитника на "Ференбахче" Мехмет Топал.