Майката на пострадалото момче - вече 9-годишния Ивайло, обяви, че е готова дори да протестира пред парламента, предаде Нова телевизия.

Станислав Николов е подсъдим от края на април миналата година. Тогава Районната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт в съда срещу бившия кмет на Трън. Той е обвинен за това, че на 13.11.2015 г., в зоната на кръстовище пред училищния двор на СОУ “Гео Милев“, при управляване на "Фолксваген Туарег“, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил тежка телесна повреда на 6-годишно момче.

След удара малкият Ивайло получи разкъсване на слезката, която бе отстранена хирургически, както и множество средни телесни повреди - травма на корема с разкъсване на черния дроб, на долната празна вена и на жлъчните пътища, травматичен шок, контузия на гръдния кош, усложнена с развитието на двустранен преврален излив.

По-късно пък стана ясно, че свидетели са били притискани да не дават показания за катастрофата.

Случаят предизвика бурното възмущение на премиера Бойко Борисов, тъй като Николов бе избран на кметския пост от партия ГЕРБ. През юни м.г. Станислав Николов подаде оставка.

Майката на пострадалото момче Анита Гълъбова каза, че всички експертизи по делото доказват вината на Николов, предаде Нова телевизия. Въпреки това, той все още не е наказан.

"За мен това проточване на делото е агония, защото на всяко заседание аз се връщам в началната точка, когато се случи инцидентът", заяви Гълъбова.

Тя е категорична, че иска на следващото заседание, което ще се състои през февруари, да бъде произнесена присъда.

Майката каза още, че подсъдимият нито веднъж не се е явил в съда, защото законът позволява това.

"В същото време по случая са ангажирани страшно много служебни лица", подчерта Гълъбова.