Катастрофата е станала около 10:00 часа на  ж.п. прелез в района на гр. Сандански. Автомобил "Пасат" е влязъл в насрещното движение и се е сблъскал челно с джип „Мицубиши Паджеро”, движещ се в посока от Сандански към София. След това се блъска в еластична ограда и се преобръща. Вследствие на удара са загинали четирима младежи от с. Яворница, съобщиха от полицията.

Един човек пък загина при катастрофа на пътя между Казанлък и Стара Загора в района на село Тулово, съобщава БГНЕС.

Катастрофата е станала около 01:30 часа през нощта срещу събота след сблъсък на лек автомобил "Мерцедес" с турски тир. При сблъсъка лекият автомобил се запалил, а шофьорът изгорял.

Водачът на турския камион е с наранявания по главата и охлузвания по тялото. Настанен в старозагорската болница без опасност за живота.

При удара тирът се завъртял и е останал в положение, което препречва пътя. Обходният маршрут е Казанлък-Мъглиж-Тулово-Стара Загора.

Полицаи на място са започнали разследването на катастрофата.

Голямото пътуване по празниците продължава и днес. Очакванията са над половин милион българи да празнуват Великден извън домовете си.

От КАТ съветват шофьорите да карат с повишено внимание. За да се осигури по-голяма безопасност, по пътищата са поставени и повече патрули. Над 100 радара ще дебнат за превишена скорост.

По магистрала "Тракия" продължават ремонтите на виадукта в района на Церово и кърпенето на отделни стари участъци. Движението е изместено в едното платно.

По магистрала "Хемус" подобна организация на движението е направена при виадукт "Бебреш" и тунел "Ечемишка".