Сигналът за катрофата край пернишкото село е подаден около 01.50 часа, съобщиха от МВР.

По първоначални данни, на изхода от Стефаново в посока Радомир, лек автомобил "Фолксваген Пасат", управляван от 18-годишен младеж от Радомир, се ударил в крайпътно дърво.

От удара на място са загинали водачът и 16-годишно момиче от Перник.

Пострадали са още две момичета, на 16- и 17-годишна възраст, които са били в автомобила. Оказана им е медицинска помощ в пернишката болница и животът им е вън от опасност.

Труповете на двамата загинали са закарани в Съдебна медицина – Перник за аутопсия. Починалият шофьор ще бъде тестван за алкохол и наркотични вещества.

Часове по-късно двама души постраха при верижна катастрофа на Е-79 при разклона за село Бараково. 4 коли се сблъскаха на метри от включването за магистрала "Струма", където се прави ляв завой.

Към 13.15 ч. 20-местен микробус по линията Благоевград-Рила спира на около 100 м преди вливането в АМ „Струма”, тъй като на самия разклон от сутринта се освежава пътната маркировка и има опашка от автомобили, съобщи БГНЕС.

Зад него спира "Опел Корса", управляван от жена. Зад опела започва да спира "Хюндай", когато с много висока скорост отзад се врязва "Фолксваген Пасат" с благоевградска регистрация. При удара той изхвърля хюндая вдясно, а натиква опела в багажната част на автобуса.

Вижте снимки >>>

Две пожарни пристигнаха на мястото заради разлив на гориво и за да освободят акумулаторите на катастрофиралите коли.

Шофьори коментираха, че причина за поредния пътен инцидент е проблемното включване в магистралата.

Движението в района временно се извършваше двупосочно в едната лента за движение.