Инцидентът е станал по обед на главния път Бургас – Приморско около отсечката за созополското село Равадиново.

Д-р Стефан Геренов, реаниматор в бургаската болница, е управлявал леката кола в посока Бургас.

По неустановени към момента причини "ягуарът" напуснал собственото си платно и се блъснал в движещия се в насрещното камион, превозващ строителни материали, съобщи говорителят на бургаската полиция Цветерлина Рандева, цитирана от БНР.

Шофьорът на товарния автомобил се опитал да избегне удара, като е изкривил парапета на моста, но колата буквално е влязла под платформата. Вследствие на тежкия удар д-р Геренов е загинал на място.

Причините за инцидента са в процес на изясняване. Установено е, че липсва спирачен път на колата.

По непотвърдена информация, д-р Стефан Геренов е пътувал от с. Варвара към Бургас, бързал е да застъпи дежурство в Отделението по реанимация и интензивно лечение. Събота и неделя той прекарвал в семейния хотел във Варвара, съобщи "Флагман".

Движението в района е затруднено. От полицията препоръчват водачите да шофират с повишено внимание.

Д-р Стефан Геренов работи от 25 години в отделението по Реанимация в МБАЛ-Бургас. Той е носител на почетната сребърна значка „Лекар на годината”, която се връчва традиционно от Българския лекарски съюз. На 18-20 юли 2012 г. участва в спасяването на десетки ранени при атентата в Сарафово.

Покрусени сме от случилото се с д-р Геренов. Той беше отговорен и всеотдаен. Беше герой. Правеше невъзможното, за да спаси пациента, независимо от условията, при които работи", заяви неврохирургът д-р Светлозар Георгиев, зам.-директор на МБАЛ-Бургас.