Инцидентът е станал след челен сблъсък между два леки автомобила. 13-годишното дете, което е загинало на място, е пътувало на предната седалка в единия от тях. Той е бил управляван от 40- годишната му майка.

Жената  е настанена в Ловешката болница в критично състояние и с опасност за живота. Пострадал е и 12-годишният ѝ син. Тримата са от Севлиево. В другия автомобил са пътували четирима души - семейство от Пловдив.

Пресцентърът на министерството на здравеопазването съобщи, че жената е с опасност за живота. Пациентката е с черепно-мозъчна и лицева травма, като състоянието ѝ не позволява да бъде транспортирана.

12-годишно дете със счупен таз и контузни рани е стабилизирано и остава под наблюдение. Двама възрастни са хоспитализирани с гръдни травми, счупвания и охлузвания.

На други двама пациенти е оказана амбулаторна помощ и, след като е констатирано добро общо състояние, са насочени за домашно лечение.

Причините за този тежък инцидент все още се изясняват. Движението по пътя Ябланица-Севлиево в участъка на катастрофата - между селата Сопот и Микрe, вече е напълно възстановено, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Вчера в същия пътен участък при сблъсък между камион и микробус, превозващ незрящи хора, загинаха деветима души, а 19 пострадаха. Двама от ранените са с опасност за живота, а други трима са в тежко състояние.

Министър Ананиев е в постоянна връзка с директорите на лечебните заведения, в които са хоспитализирани пациентите, и следи състоянието им.