Говорителят на спасителните служби в Словакия Борис Хмел уточни, че катастрофата е станала около 06,00 ч. сутринта местно време близо до град Попрад.

Повредените автомобили напълно са блокирали основния път, свързващ столицата Братислава с източната част на страната.

Вижте снимки >>>


Някои части от Европа, включително Словакия и съседна Чехия, пострадаха от необичайна за това време на годината студена вълна, с отрицателни температури и сняг, затрудняващ трафика. Близо 50 см снежна покривка беше регистрирана в някои райони тази сутрин, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Сняг покри и континенталните части на Хърватия и Босна и Херцеговина.
В хърватските области Лика и Славония е възможно отново да превали сняг, а на адриатическото крайбрежие се очаква буря, съобщи МИА.
 
Снегът през април предизвика многобройни проблеми в транспорта, електроснабдяването и водоснабдяването в Босна и Херцеговина като най-големи щети са нанесени на земеделските култури. В страната утре се очаква облачно и студено време, а на места и нов сняг.

Заради лошото време в района на кантона Тузла без електрическа енергия бяха над 16 000 домакинства, над 8000 потребители в Среднобосненския кантон също са без ток. Електроподаването е прекъснато в кантона Добой-Зеница.