Около 18 часа камион удря челно "Пежо" на разклона за Рилския манастир, съобщи БНР.

Огнеборците трябва да разрежат ламарините, за да извадят 48-годишния водач Венцислав Стоилов от град Рила. Той е с политравма и след консултация в МБАЛ-Благоевград е транспортиран в "Пирогов". При удара е пострадала и съпругата му, която е настанена с комоцио в отделението по хирургия на благоевградската болница.

Два часа по-късно жена и мъж загинаха, а двама мъже бяха ранени при катастрофа на 2 км след Симитли по посока Кресненското дефиле.

Вижте снимки >>>

Малко преди 20 часа "Форд Фокус" застига каруца, движеща се по главния път. При опит да избегне удар, водачът губи контрол и колата излиза извън пътя. В благоевградската болница е настанен 42-годишен пътник от форда.

Секунди по-късно, същата каруца е застигната и от лек автомобил "Ланча Ливра". Жената зад волана успява да я заобиколи, но се удря челно в "Опел Омега" с благоевградска регистрация, който се запалва и взривява.

На място загива 44-годишната Мариана Хараламова от град Елена, която е шофирала ланчата. 21-годишният й син е настанен в благоевградската болница с фрактури, съобщи местният в. "Струма".

Втората жертва е около 29-годишен мъж от село Полена, който е шофирал опела, съобщиха от благоевградската полиция. Първоначално бе съобщено, че водачът е жена. Мъжът е изгорял във взривилия се автомобил.

Каруцата пък е била управлявана от три малолетни момчета от Симитли.