Частен самолет катастрофира в Южна Англия вчера следобед, при което загинаха и четиримата души на борда - трима пътници и пилот, предаде Ройтерс, като цитира представител на полицията на Хемпшир, която разследва инцидента.

Лекият "Феном-300" катастрофирал при захождане за кацане на летище Блекбуш в Хемпшир и избухнал в пламъци, след като се разбил на паркинг на автокъща в района, предаде ДПА.

Британски медии съобщиха, че самолетът, регистриран в Саудитска Арабия, е излетял от Милано.  Според информациите самолетът е собственост на семейството на терорист №1.

Роднини на покойния лидер на Ал Кайда Осама бин Ладен са сред четирите жертви на катастрофата с частния самолет в Южна Англия, потвърди саудитският посланик в Лондон, но не пожела да уточни самоличността на загиналите, предаде АП.

Посланикът принц Мохамед бин Науаф бин Абдел-Азиз изказа съболезнования на богатата фамилия Бин Ладен, която притежава голяма строителна компания в Саудитска Арабия.

„Посолството ще следи разследването на катастрофата и ще се погрижи за по-бързото транспортиране на телата на жертвите до кралството за молитви и погребение”, изтъкна посланикът в изявление.