Инцидентът е станал около 13.38 часа. Сигналът е подаден от служител на летище Лесново. На мястото са изпратени служители от РУ – Елин Пелин, съобщи "Фокус", като се позова на инормация от пресцентъра на МВР. 

47-годишният пилот е бил сам в самолета. Първоначално той е бил жив и е откаран в столична болница с черепно-мозъчна травма, но състоянието му е било много тежко и по-късно е починал. 

По неофициална информация името на загиналия е Божидар Божков, а двуместният самолет е от ултралеката авиация "Рали 105".

Нова телевизия съобщи, че мъжът е успял да изкара във въздуха едва около две минути преди да се разбие.

Извършен е оглед на местопроизшествието, при който е установено, че двуместен едномоторен самолет е катастрофирал при приземяване в тревните площи до писта на летището. Образувано е следствено дело, уточиха от МВР.

По предварителна информация машината е била в техническа изправност, тъй като е преминала регистрационен режим. Причината за катастрофата ще стане ясна след като приключи разследването.

От авиосредите разказаха пред в. "24 часа", че Божков имал около 10 години опит като пилот, летял и на “Чесна” и дори искал да си купи по-висок клас машина. Мъжът е бизнесмен, работел в сферата на казината.