Сингапур е изпратил самолет и вертолет за издирването на останки от разбил се индонезийски полицейски самолет, съобщиха от сингапурската гражданска авиация, цитирано от ТАСС и БТА.

В съобщението се посочва, че последният регистриран сигнал от самолета е бил малко преди обяд местно време. Същевременно индонезийските военноморски сили са изпратили три кораба и две патрулни лодки за участие в операцията по издирването.

Според постъпилата информация няма оцелели. Освен това не е ясен и точният брой на жертвите - на борда е имало между 12 и 19 души.

Самолетът е пътувал от град Панкалпинанг (административен център на провинция Кепулауан Банка Белитунг) към остров Батам (провинция Кепулауан Риау).

Изданието "Стрейтс таймс" цитира командващия военноморската база Танджунг Пинанг, според когото очевидци посочват, че преди падането във водата на самолета М-28 Скайтрак (M-28 Skytruck) се е чул силен трясък, подобен на взрив.

Откриха тела на загинали при катастрофата

Индонезийски спасители са открили телата на няколко загинали при самолетната катастрофа, станала вчера в провинция Архипелаг Риау, съобщи новинарският сайт "Детик", цитиран от ТАСС.

Според шефа на полицията в провинцията комисар Ерланд "телата са докарани на остров Батам за идентификация".

Според представители на Управлението за гражданска авиация на републиката, в чиято въздушна зона на отговорност е станала катастрофата, връзката със самолета била прекъсната около 11:22 ч местно време.