Всичките 66 души са загинали, съобщи говорител на авиокомпанията Асеман еърлайнс (Aseman Airlines), цитиран от Франс прес и БТА.

"След претърсването на зоната, в която се е разбил самолетът, бяхме информирани, че всички хора на борда са загинали", уточни Мохамад Табатабай в ефира на държавната телевизия.

Самолетът, който е осигурявал връзката по въздух между Техеран и град Ясудж, се е разбил в района на град Семиром, на близо 480 километра южно от иранската столица.
Семиром, както и Ясудж, са разположени в планините Загрос.

Изпратен бе спасителен хеликоптер, защото заради планинския релеф до мястото на катастрофата линейки не могат да се придвижат, уточни говорител на спасителните служби.

Самолетът Ей Ти Ар (ATR) на Асеман еърлайнс е превозвал 60 пътници плюс 6 души екипаж. Той е изчезнал от радарите 50 минути след началото на полета и се е врязал в хребета Дена в планината Загрос.

Местни медии припомнят, че през 2013 г. капитанът на разбилия се самолет е успял да приземи самолет с повреден двигател.

Преди няколко дни самолет АН-148 на Саратовските авиолинии се разби четири минути след излитането си от московското летище Домодедово. Загинаха всички 71 души на борда. Отломките бяха разпръснати на площ от над 300 000 квадратни метра.