На главен път Е-79 товарен автомобил с благоевградска регистрация, натоварен с дърва, минава през мантинелата, разделяща двете платна и се преобръща в платното в посока София, предаде БГНЕС.

Вижте снимки >>>

При удара ТИР-ът е пречупил електрически стълб на осветлението. Според очевидци на инцидента е гръмнала гума от лявата страна, което е причина за загуба на контрол от страна на водача.

Камионът се е възпламенил и водачът загина.

На място има полицейски екипи и екипи на пожарната. Движението е спряно и в двете посоки на пътя, тъй като ТИР-ът и електрическият стълб са затворили напълно платното в посока София, а това в посока Благоевград е засипано с авточасти.

Това съобщиха от полицията в крайдунавския град. Сигнал за инцидента е подаден малко преди 17.00 часа днес.

Един загина, а четирима са ранени по пътя Русе-Бяла

Четиримата пострадали в катастрофата по пътя Русе-Бяла са без опасност за живота. Това съобщиха от русенската болница, предаде БТА.

Инцидентът стана малко преди 17.00 часа в района на ТИР-паркинг "Индийска колиба".

Челно са се ударили "БМВ" със силистренска регистрация, в което са пътували двама младежи - на 22 и на 23 години, и 23-годишно момиче, и "Опел" с русенска регистрация, в който са били двама мъже - на 38 и на 64 години.

При удара на място е загинал възрастният мъж, който се е возел в "Опел"-а. Четиримата пострадали са приети в Спешното отделение на болницата с политравми, контактни и в съзнание.

23-годишните младеж и момиче са с контузия на глава и комоцио, настанени са за лечение в отделението по неврохирургия. Младежът на 22 години е с фрактура на ходилото на десния крак и е хоспитализиран в "Ортопедия".

38-годишният мъж е с травма на гърдите и корема и е настанен в отделението по обща хирургия.