В колата са били двама мъже от Силистра и един от Русе, които са се прибирали от гурбет в Хайделберг, Германия. Те са минали през Дунав мост 2 при Видин, за да оставят друг свой сънародник в Лом, предаде БГНЕС.

Вижте снимки >>>

В Плевен зад волана е седнал 41-годишен мъж. В местността Мидата той най-вероятно е задрямал, а останалите двама души в колата също са спели.

Автомобилът е навлязъл в насрещното платно, където от Русе към София се е движил ТИР "Скания" със софийска регистрация.

Шофьорът на камиона се е опитал да избегне сблъсъка, като за малко да се обърне в канавката, но не е успял и е последвал челен удар.

Движещият се зад камиона лек автомобил "Фолскваген Тигуан" с румънска регистрация, в който е пътувало семейство от Букурещ, се е ударил на свой ред в камиона и се е забил в нивата.

Шофьорът на ТИР-а веднага е позвънил на тел.112 и на мястото са били изпратени екипи на "Спешна помощ", полицията и пожарната.

Наложило се е да се реже немският автомобил, за да бъдат извадени пътниците. По пътя за болницата водачът, който е бил ранен най-тежко, е починал.

Спътникът му от предната седалка е откаран в болницата. 

Заради тежката катастрофа движението по пътя Русе-Бяла е сериозно затруднено, в участъка на инцидента са се образували колони от тежкотоварни камиони.