Инцидентът става, когато ТИР с полска регистрация при ляв завой излиза насреща на микробус "Мерцедес” със софийска регистрация, движещ се в посока Симитли – Кресна.

Вижте снимки >>>

За да избегне челния удар, микробусът отбива вдясно и се удря в ската. След което се преобръща на лявата си странична част.

През това време отзад след "Мерцедес”-а се движи "Опел” Астра. Тъй като няма място откъдето да мине, след като бусът е препречил пътя, "Опел”-ът, в който пътуват двама младежи на 20 и 24 години, къса мантинелата и пада от 5 метра в коритото на река Струма.

Двамата не са пострадали тежко, имат леки наранявания на главата и не са пожелали да бъдат прегледани в болнично заведение.

В микробуса пътуват двама души, които също са невредими.

На мястото на инцидента са пристигнали две пожарни и две линейки. В 11.45 ч. микробусът бе дръпнат от пожарната и върнат на гумите си.

Движението на автомобили се осъществява в двете ленти по пътя Благоевград - Кресна, в района на Кресненското дефиле, съобщиха от АПИ. По-рано днес, заради катастрофата, движението в района на Кресненското ханче временно се осъществяваше в една лента.

Рано тази сутрин заради тежък челен удар между два товарни автомобила в Прохода на републиката между Килифарево и с. Вонеща вода беше временно ограничено движението.

АНКЕТАМожем ли да намалим катастрофите по пътищата?