Процесът започна днес, след като през март Софийският градски съд направи отвод на всички обвинители от градската прокуратура. Мотивът тогава беше да се избегнат всякакви съмнения при процеса. Така главният прокурор Сотир Цацаров трябваше да разпореди командироването на наблюдаващ прокурор от друг съдебен район, който да се заеме със случая и делото да тръгне, уточнява в. "Новинар".

23-годишният Бисер Андреев е обвинен в убийство по непредпазливост на повече от един човек. На 5 август 2011 година по време на среднощна гонка в района на площад "Ручей" в София, БМВ-то, управлявано от прокурорския син се удря в "Ауди" А4, шофирано от 23-годишния Людмил. Колите се качват на тротоара и помитат двама пешеходци -  32-годишния Николай Спасов и 39-годишната му приятелка Паула Тодорова. Двамата умират на място.

Експертиза доказва, че шофьорите - Бисер и Людмил, не са били под въздействието на алкохол или други опиати. Освен това момчетата не са избягали от мястото на инцидента и са се опитали да помогнат на пострадалите с каквото могат. Обвинение беше повдигнато само срещу Бисер Андреев през ноември 2011 година, а тогавашният главен прокурор Борис Велчев разпореди разследването да се води във Варна.

По това време бащата на Бисер - прокурорът Венцислав Андреев бе кандидат за апелативен прокурор на София. Борис Велчев заяви тогава, че "не е естествено и не е нормално" процесът да се гледа в столицата, където работи бащата.

На първото заседание по делото бяха призовани 8 свидетели. Магистратите приеха и пет експертизи.

Първа спомените си разказа сестрата на убития Николай Спасов - Десислава, съобщи news.bg. Тя не можа да сдържи сълзите си, докато обяснява как разбира трагичната вест само няколко часа, след като са празнували рождения й ден. Десислава първо научила за смъртта на брат си, а след това на път за "Пирогов" й било съобщено, че е починала и приятелката му.

Пред съда застана и приятел на подсъдимия - Даниел Павлов, който отишъл на местопроизшествието малко след сблъсъка. Бисер му се обадил много притеснен и му казал за инцидента.

"Когато с баща ми отидохме там, Бисер ми каза, че не знае какво точно е станало, не помни нищо конкретно и беше много притеснен", обясни свидетелят.