Още не знаят коя е загиналата българка в Унгария

stat
17:17  |  17 февруари 2017 | Общество / Редактор Надежда Христова /  
Катастрофата стана в сряда на унгарско-румънската граница Катастрофата стана в сряда на унгарско-румънската граница
Сн.: bTV Media Group

Унгарската полиция е информирала българския консул, че самоличността на загиналата българка при верижния сблъсък в сряда ще може да бъде потвърдена след дни.
При инцидента, в който преди два дни участваха седем превозни средства на границата между Унгария и Румъния, загинаха четирима, а пострадаха 39 души, 12 от които – българи.

Трима от пострадалите българи бяха настанени в болница в Мако, а останалите в болницата в Сегед.

По информация на българския консул в Будапеща, четирима от българите, които са били с по-леки травми, вече са в България, съобщиха от МВнР. Това са майката и тримесечното й бебе, както и двама от по-леко пострадалите наши сънародници, които бяха настанени в болница в Мако.

Няма промяна в състоянието на останалите българи, пострадали при инцидента. Седем от тях все още се намират в болницата в Сегед, а един - в Мако.

Унгарската полиция в Сегед е информирала българския консул, че самоличността на загиналата при катастрофата жена ще може бъде потвърдена най-рано в началото на следващата седмица.

Вчера пък стана ясно, че един от българските микробуси, попаднали в катастрофата, всяка седмица е пътувал към Западна Европа и е превозвал хора с т. нар. "споделено пътуване".
Последно в Общество


Борисов: Поправете пътищата, да има полицаи в малките селища

Премиерът Борисов свика оперативно заседание за битовата престъпност и пътната мрежа в края на зимния сезон.