Това заяви пред журналисти бившата му приятелка и пряк свидетел на инцидента Албена Исаева, цитирана от ловешкия сайт "Зетра".

Днес Окръжният съд в Ловеч за пореден път отложи делото и го насрочи за 15 юни. Причината е, че трябва да бъде изготвена нова автотехническа експертиза, тъй като предната е изготвена от вещо лице, което междувременно е починало.

Преди това обаче магистратите изслушаха четирима свидетели, сред които и Исаева. Тя посочи пред съда, че е спяла, когато двете коли са се сблъскали. В свидетелските си показания обаче жената признава, че тя е подтикнала Хуриет Сюлейманов да избяга от местопроизшествието и да се укрие, тъй като имал предишни присъди, а последно е излязъл от затвора през 2012 година.

На 5 май м.г. Хуриет Сюлейманов предизвика тежка катастрофа на пътя София - Русе край Луковит, в която загинаха 20-годишните Владислав Горанов и Николай Менков, а по-късно в болница почина и 20-годишната Цветелина Таслакова. Единственият оцелял при жестокия удар е Иван Гюмишев. 

Сюлейманов е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице. Максималната присъда, която е предвидена в закона, е 15 години затвор.

Делото срещу него трябваше да започне още на 19 януари, но той не се яви в съда и бе обявен за общодържавно издирване, с променена мярка от "домашен арест" в "задържане под стража". Последваха още две отлагания - през февруари и март. Тогава стана и ясно, че подсъдимият е напуснал пределите на страната с автомобил през ГКПП Дунав мост заедно с брат си, криминално проявен, и най-вероятно пребивава на неговия адрес. Предполага се, че се намира в Германия.

Днес обаче бившата приятелка на Сюлейманов обяви, че той не е избягал в Германия, а се укрива в България. По думите й Хуриет и се е обадил на домашния телефон в София с молба да се срещнат в квартал "Ботунец". Тя обаче отказала, като твърди, че е преустановила всякакви отношения с него още ноември миналата година.

Хуриет Сюлейманов управлява без книжка от 18 години. Направил е опит да прегази и полицаи, за което има влязла в сила присъда, но незнайно защо не е съден за опит за убийство, а за хулигански подбуди, заявиха от защитата на почернените родители.

Междувременно столичната полиция задържа пътен хулиган, който умишлено блъскал коли. В един от случаите криминално проявеният 29-годишен мъж ударил с "Ауди А-8" „Фолксваген Кади” в задната част, влачил го 7- 8 метра, отново го блъснал и накрая го обърнал по таван.